Gratis videochatt med indiska flickor

De har spenderat dagen med andra barn och ungdomar som tidigare varit studenter i Bethany Sisters Promotional Shools.
Trots den dystra bild som målas upp pekar rapporten även på en rad viktiga initiativ från Indiens regeringen och civilsamhället.
Merparten av de 3 128 tillfrågade flickorna beskrev en rädsla för att bli utsatta för sexuella trakasserier och övergrepp i kollektivtrafiken, på väg till skolan eller på platser där det råder trängsel.
Fallen har lett till stora protester med krav på åtgärder och Indiens regering har bland annat skärpt straffet för våldtäkt av barn.Räknar inte med hjälp från polisen.Utöver brist på billiga sanitetsbindor är okunskap och tabun kring mens ett stort problem i landet, enligt Saral Designs grundare Suhani Mohan.Bilden ovanför visar två unga tjejer, Reshma och Shina, där de hänger på en lekplats.Det är flickorna som skuldbeläggs och tvingas själva bära ansvar för det våld och trakasserier som de utsätts för, säger Lena Ingestam.Hon njuter av att vara ledig en dag med de andra barnen.Mamoni är inte ensam.Målsättningen med projektet är att förbättra hälsosituationen för 25 000 kvinnor i sammanlagt 50 fattiga distrikt på landsbygden i den indiska delstaten Madhya Pradesh. .Behövs större fokus på männen, enligt Parul Sharma har Indien världens största kvinnorättsrörelse och de inhemska organisationerna har fått större kraft i och med att problemen uppmärksammas utanför landet.Foto: Saral Designs Bild 1.Genom att stötta arbete med dessa frågor hjälper vi till att ge fler unga tjejer en chans att vara barn, precis som Reshma, Shina, deras klasskompisar, och de allra flesta unga tjejer vi själva känner.

skype för företag chattrum för office 365 />

Kvinnor som tillhör Bethany Sisters målgrupp, migrantarbetare som bor i de enklaste delarna av staden, som lämnat hembyar med familjer och mark för att tjäna pengar i stora, trånga, smutsiga, alldeles för varma Guwahati.
Hälften av de tillfrågade pojkarna i undersökningen, och hälften av föräldrarna, svarade att flickor borde undvika vissa allmänna ytor och att vara ute när det är mörkt.
Det är också vanligt att de flickor som gifts bort helt saknar utbildning.Det är helt naturligt för dessa kvinnor, så ser deras liv ut, deras mammors, grannars, systrars, och, om inte någon drastisk förändring sker, deras döttrars liv.Flickor öppnare med sina erfarenheter, människorättsjurist Parul Sharma är inte förvånad över resultaten från undersökningen.Det Indiens kvinnorättsrörelse behöver är en allt större fokus på männen som behöver fostras i kvinnorättsliga värderingar. .Nyheter 13:05 17 män har gripits av indisk polis misstänkta för att under flera veckors tid ha våldtagit en 11-årig flicka.Manuvara lät sin äldsta dotter gifta sig som tonåring.Foto: Saral Designs Bild 3.Det gör de här flickorna helt försvarslösa, säger Lena Ingelstam.Att flickor ska kunna röra sig fritt i det offentliga rummet är en grundläggande rättighet i sig men det är också en förutsättning för att de ska kunna komma till sin skola, att de sedan ska kunna studera vidare eller överhuvudtaget bara kunna gå ut och träffa vänner.
Bland annat omnämns Nirbhaya-fonden, som instiftades 2013 för att bidra till ökad säkerheten för kvinnor och flickor i offentligheten.

[L_RANDNUM-10-999]
Sitemap